Kotimainen silkkialusvaate on vaate, jossa haluat asua

Publicerad den Lämna en kommentar
Kotimaiset alusvaatteet

Haussa kutisematon, kiristämätön ja allergiselle sopiva alusvaate?  Kotimainen silkkialusvaate on herkkäihoisen paras ystävä

Kun kuulet sanan ”silkkialusvaate”, tuleeko sinullekin ensimmäisenä mieleen pitsireunaiset silkkihepeneet? Et ole ainoa! Luonnontuotteen lyömättömät ominaisuudet sopivat kuitenkin erinomaisesti myös moniin muihin alusvaatteisiin. Kun etsit kiristämätöntä ja kutiamatonta, joustavaa ja pehmeää, herkälle iholle sopivaa alusvaatetta tai kerrastoa, tutustu silkkialusvaatteisiin.

Monille tulee yllätyksenä, että silkistä valmistetaan naisten röyhelöalusasujen lisäksi tavallisia, klassisia ja kestäviä alusvaatteita, jotka ovat pehmeitä päällä ja ilahduttavia iholla.

Toisin kuin joustamattomasta, kudotusta silkistä valmistetut silkkivuodevaatteet – kuten silkkityynyliinatsilkkialusvaatteet valmistetaan silkkineuloksesta, jonka ansiosta alusvaatteiden silkki on pehmeää ja joustavaa. Valitse haluamasi tuote alla olevista painikkeista tai lue lisää tärkeää silkkivaatetietoa painikkeiden alapuolelta:

Naisten kotimaiset silkkipitkikset

Miesten kotimaiset silkkikalsarit

Naisten kotimaiset silkkipikkuhousut

Miesten kotimaiset silkkiboxerit

Silkkineulos ei kiristä tai purista, kutise tai hierrä, ärsytä tai hankaa. Hengittävä luonnonkuitu auttaa säilyttämään ihon luontaisen kosteuden ja toimii eristeen tavoin niin kylmässä kuin kuumassakin. Siksi se toimii erinomaisesti myös pikkuhousuina ja boksereina, pitkähihaisina aluspaitoina ja pitkälahkeisina välihousuina, t-paitoina ja toppeina.

Silkin lyömättömät, luonnolliset ominaisuudet tekevät siitä nappivalinnan moneen menoon.

Alusvaate herkkäihoiselle ja allergikolle, erityisherkälle ja atoopikolle

Kärsitkö kutisevasta, punoittavasta, kirvelevästä tai kuivasta ihosta? Allergia- ja astmaliiton mukaan tekstiiliteollisuudessa esiintyy yli 3500 erilaista kemikaalia, joista noin 10 % voi olla terveydelle haitallisia. Jos iho reagoi, kannattaa katse suunnata ihokosketuksissa oleviin vaatteisiin ja valita luonnonmateriaaleja, joiden tiedetään sopivan herkistyneelle iholle.

Silkin ihoa muistuttavan sileän proteiinirakenteen ansiosta silkkialusvaate sopii erityisen hyvin herkkäihoiselle. Sen proteiinirakenne muistuttaa omaa ihoamme, jonka vuoksi se sopii lähes kaikille ihotyypeille. Mustasta ja luonnonvalkoisesta väristä allergikon kannattaa valita luonnonvalkoinen, sillä se on täysin väriaineeton materiaali.

Silkki on luontaisesti antibakteerinen

Silkki on luontaisesti antibakteerinen, ja sillä on sisäsyntyinen kyky puhdistaa itse itseään, minkä vuoksi silkkialusvaate myös puhdistuu tekokuituja harvemmilla pesuilla. Koska silkki myös hylkii luontaisesti pölypunkkeja, se on erinomainen alusvaatemateriaali myös allergiselle ja astmaatikolle.

Eikä käyttäjän tarvitse aina kärsiä iho-ongelmistakaan – erityisherkät ihmiset kärsivät joskus tavanomaisista tekokuiduista, jotka tuntuvat ihoa vasten kutisevilta, hiertäviltä tai muutoin häiritseviltä. Silkki on pehmeydellään pelastus myös heille, sillä se todellakin tuntuu päällä kuin toiselta iholta.

Kerrasto ulkoilijalle, liikkujalle, metsästäjälle ja matkaajalle

Pehmeät ja joustavat silkkialusvaatteet, silkkitopit, pitkähihaiset silkkialuspaidat ja pitkälahkeiset alushousut täyttävät myös kaikki liikkujan ja ulkoilijan tärkeimmät toiveet – myös täällä pohjoisen paukkuvissa pakkasissa.

Huippulaatuinen silkkialusvaate on erittäin ohut, joustava ja tuntuu päällä taivaalliselta. Se on helppo pukea päällysvaatteiden alle ilman, että kerrospukeutuminen muuttaa pukeutujan ”Michelin-mieheksi”. Luontaisten lämmönsäätelyominaisuuksiensa ansiosta silkkialusvaate toimii eristeen tavoin − se lämmittää talven pakkasissa ja viilentää kesän kuumilla. Päällysvaatteiden alle puettu silkkialuspaita tai pitkälahkeiset silkkialushousut siirtävät kosteutta pois iholta ja antavat ihon hengittää vapaasti.

Myös matkaseuralaisina silkkialusvaatteet ovat korvaamattomia. Ne ovat hyvin kevyitä, sopivat pieneen tilaan ja kuivuvat pesun jälkeen vikkelästi. Kokeile myös kesällä vaikkapa veneretkillä – silkkikerrasto pitää ihon viileänä, mutta estää hyvin itikoiden puremat!

Alusvaate huonosta verenkierrosta kärsivälle ja liikuntarajoitteiselle

Silkki sisältää itsessään 18:a eri aminohappoa, joiden on jo tuhansien vuosien ajan tiedetty edistävän verenkiertoa. Pelkkien legendojen varassa silkin monet terveyshyödyt ei enää tänä päivänä ole, vaan asiasta on olemassa myös paljon tutkittua tietoa*.

Lisääntyneellä verenkierrolla on monia positiivisia vaikutuksia meihin, sillä se mm. edistää hiusten kasvua ja ihon paranemista. Myös monet diabeetikot kertovat saaneensa apua silkistä, ja väitetäänpä silkin vähentävän myös ryppyjen muodostumista!

Liukaspintaisena ja pehmeänä materiaalina silkkialusvaate myös vähentää kitkaa ja auttaa liikuntarajoitteista esim. kääntymään sängyssä sujuvammin. Samaten niiden pukeminen on materiaalin liukkauden vuoksi paljon helpompaa, kuin esimerkiksi puuvillaisten alusvaatteiden. Jos kärsit tuki- ja liikuntaelinvaivoista ja haluat nukkua yösi paremmin, kokeile silkkialusvaatteiden lisäksi myös silkkivuodevaatteita, jotka helpottavat öistä kääntyilyä.

… tai ylellisyydestä ja luonnonmateriaaleista nauttivalle!

Hienoin silkki on luonnonmateriaalien kruunaamaton kuningatar, joka hellii käyttäjäänsä ylellisellä pehmeydellään. 100 % silkkineuloksesta valmistetuissa silkkialusvaatteissamme ei ole mitään ylimääräistä tai keinotekoista. Niiden lumoavan pehmeä, kauniisti hohtava pinta tekee niistä täydellisen valinnan ylellisyyden ystävälle – joko itselle tai lahjaksi.

 

P.S. Silkistä tuoksut lähtevät tuulettamalla. Jos vaatteeseen kuitenkin tulee tahra, kaikki silkkialusvaatteemme ja silkkikerrastomme kestävät konepesua. Tarkemmat pesuohjeet löydät täältä.

*Esimerkkejä silkin tieteellisistä tutkimuksista:

In vivo bioresponses to silk proteins

Rapid Endothelialization of Off-the-Shelf Small Diameter Silk Vascular Grafts

Silk nanoparticles—an emerging anticancer nanomedicine

Naisten kotimaiset silkkipitkikset

Miesten kotimaiset silkkikalsarit

Naisten kotimaiset silkkipikkuhousut

Miesten kotimaiset silkkiboxerit

Jaa tämä klikkaamalla:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *