Uudistuksen aika ja suomalaista työtä

Julkaistu 7 kommenttia
Suomalaista työtä
Olemme koko kesän ahkeroineet oman silkkituotannon kanssa. Tämä on ollut suuri haaveemme jo pitkän aikaa ja pikkuhiljaa se alkaa toteutumaan. Tähän asti olemme maahantuoneet silkkituotteita, mutta syksystä alkaen aloitamme oman tuotannon. Ja missä vaatteet valmistetaan? No Suomessapa hyvinkin 😊 Pystymme nyt tukemaan suomalaista työtä. Raaka-aine eli silkkikangas tuotetaan toki maailman parhaimmilla silkkituottajilla Kiinasta. Tästä emme tingi. Tuhansien vuosien silkinkudontakokemusta ei parane väheksyä. Myös jotain asusteita ompelutamme myös näillä kiinalaisilla mestareilla. Näitä ovat mm. täyttä silkkiä olevat hiusdonitsit ja silkkiunimaskit.

Suomalaista työtäKaikki oman tuotantomme vaatteet ompelutamme suomalaisilla. Materiaalina on vahva ja huippulaadukas 100 g/m2 silkkijersey, hiekkapesty, pehmeääkin pehmeä kiinankreppi ja 22 mommen unelmankaunis silkkisatiini – kaikki 100 % pitkäsäikeistä mulperisilkkiä. Laatu on tärkein kriteerimme.

Silkin lisäksi otamme valikoimaan myös muita luonnonmateriaaleja ja muuntokuituja. Näitä ovat mm. laadukas villa, viskoosibambu ja Tencel. Muuntokuitujen raaka-aine otetaan useimmiten puista kuten koivusta, männystä, bambusta ja eucalyptuksesta.

Kaikki kankaat ovat ekologisesti valmistettuja, luontoa kunnioittaen. Viskoosibambua valmistetaan nopeasti kasvavasta bambusta ja Tenceliä eucalyptuksesta. Heräsikö huoli hurmaavista, mustasilmäisistä pandakarhuista? Niiden ruokahan on pääosin eucalyptusta! Ei hätää, kankaat eivät ota nalleilta ruokaa pois ja itse asiassa Tencel on muuntokuiduista kaikkein ekologisin.

Mallistoomme otamme alusvaatteiden lisäksi päällysvaatteita. Housuja, paitoja, mekkoja, tunikoita, kravatteja… Miesten ja naisten lisäksi valmistamme vaatteita myös lapsille, ihan vauvasta asti. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että huomioimme ihmisten erilaiset kehot.

Olet sitten omena-, päärynä- tai normaalivartaloinen, löydät meiltä juuri sinulle sopivan vaatteen. Sama pätee tietenkin miesten vaatetukseen. Ja kokoja löytyy myös ääripäistä!

Suosituimpiin tuotteisiimme kuuluvia silkkityynyliinoja alamme myös valmistamaan itse. Tuskin maltamme itsekään odottaa, että norsunluun väriset – paksut silkkityynyliinat pääsevät sulostuttamaan unemme! Ja kokokin on mitä parhain, 55 x 65 cm!

Joudumme vielä hetken odottelemaan, että kaikki on valmista. Aloitamme tuotannon kerrastoista (onhan talvi tulossa) ja jatkamme niistä päällysvaatteisiin. Käynnistämme kuitenkin ennakkomyynnin hyvissä ajoin ja tuotteet pitäisi suurimmaksi osaksi olla valmiit viimeistään loka-marraskuussa. Meillä on vielä toistaiseksi mukana silkkilakanat Jasmine Silkiltä. Tähän tullee kuitenkin muutos tulevaisuudessa, mutta sillä ei ole niin kiire. Jasmine Silkin muut tuotteet, kuten vaatteet, jätämme pikkuhiljaa taaksemme.

Yksi meille suuri muutos on myös se, että aloitamme myynnin myös Suomen ulkopuolelle. Ensin keskitymme kuitenkin palvelemaan asiakkaitamme täällä Suomessa. Kun tuotanto lähtee kunnolla käyntiin, laajennamme myynnin Euroopan alueelle.

Koska meille on tulossa näin paljon muutoksia ja ennen kaikkea siksi, että valmistamme omia tuotteita, olemme päättäneet myös vaihtaa kauppamme nimeä.

Uusi nimemme tulee olemaan Mode Milla. Nimi antaa enemmän kuvaa siitä, että valikoimamme on laaja eikä koostu ainoastaan silkistä – vaikka se onkin päätuotteemme. Se on myös ainakin suomalaiselle helpompi lausua ja kirjoittaa kuin Laughing Milla (heheh).

Myös kaupan ulkonäköä tullaan muuttamaan. Mikään muu ei kuitenkaan muutu, vaikka nimi ja ulkoasu muuttuukin. Omistajat ovat edelleen me samat Johanna Milla ja Henri Aalto. Vielä kun malttaisi odottaa ensimmäisiä omia tuotteita.

Kaikki nämä uudistukset ovat vaatineet meiltä suuria panostuksia, mutta uskomme uusiin tuotteisiimme on luja. Aivan mahtavaa, että meillä on mahdollisuus käynnistää yhteistyö nimenomaan suomalaisten pienyritysten kanssa. Tämä on mitä tärkein ja iloisin asia!

Jaa tämä klikkaamalla:

7 ajatusta kohteelle “Uudistuksen aika ja suomalaista työtä

 1. Hei,

  Jos teette jossain vaiheessa täällä Suomessa silkkityynyliinoja ja muita petivaatteita, niin olen kiinnostunut!

  Yst. Sofia Hämäläinen

  1. Hei Sofia,
   Kuinka hauska kuulla, että olet kiinnostunut silkkityynyliinoista ja muista petivaatteista. Meillä alkaa alkuvuodesta silkkityynyliinojen valmistus Suomessa ja lähdemme siitä pikkuhiljaa laajentamaan myös muihin silkkipetivaatteisiin. Mikäli haluat ilmoituksen asian etenmisestä, voit liittyä ilmaiseksi silkkiperheeseemme osoitteessa Liity silkkiperheen sisäpiiriin
   Oikein iloista päivää sinulle 🙂
   Johanna Milla

 2. Kyllä, ihanaa! Suunnitteletteko joitakin tuotteita itse tai tuletteko sitten suunnittelemaan?

  Yst. Sofia Hämäläinen

  1. Heippa Sofia,

   Kiitos kysymyksestäsi 🙂 Meillä on ihan omat suunnitelmat, jotka perustuvat pääosin asiakaspalautteisiin ja omiin kokemuksiin nykyisistä tuotteista 🙂 Suunnitelmista non sitten kaavat piirtänyt suomalainen mallimestari ja parhaillaan tehdään testikappaleita. Kovasti on hidasta tämä itse tuotannon aloittaminen, sillä silkin ompelu ei ole niin yksinkertaista. Mutta sinnikkäästi mennään eteenpäin 🙂 Oikein upeaa alkanutta vuotta sinulle!
   Johanna Milla

   1. Niin ja lähinnä tuo vastaukseni koski silkkikerrastoja ja sen tapaisia vaatteita. Tyynyliinoja ja lakanoita onkin sitten huomattavasti helpompi suunnitella ja ommella. Niiden tuotanto alkaakin nopeammin kuin muiden tuotteiden vaikka alunperin pitikin olla päinvastoin 😀

 3. ”Kotimainen silkkityynyliina” on harhaanjohtavaa mainontaa, oikea termi olisi ”Suomessa ommeltu silkkityynyliina”, ellet sitten ole perustanut tänne pohjolaan omaa silkkitoukka-farmia ja kehrää lankaa ja kudo itse silkkikangasta.

  1. Kiitos palautteesta, Annika. Tämä on yleinen käytäntö. Eli esimerkiksi puuvillapaidat ja -mekot mainostetaan kotimaisina, vaikka puuvillaa ei Suomessa viljellä. Riippuu aina siitä, kuinka paljon tuote työllistää kotimaassa, voiko tuotetta kutsua kotimaiseksi. Eli meillä suunnittelu, kaavoitus, leikkaus, ompelu, pakkaaminen, pakkaustarvikkeet ja toimitus tehdään täysin Suomessa. Ainoa on juuri tuo silkkifarmi ja kutominen, jotka tulevat Kiinasta ja sekin siitä syystä, että siellä on ylivoimaisesti paras laatu. Ja juuri näin on esimerkiksi myös monilla vaatteilla tai elintarvikkeilla. Maksalaatikkoon laitetaan riisiä, jota ei kasvateta Suomessa jne. Voit lukea lisää Suomalaisen työn liitosta, joka on myöntänyt meille suomalaisen avainlipun. Erittäin hyvä, että otit tämän puheeksi, koska se voi vaivata muitakin asiakkaita – Kiitos sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *