Silkin pesuohje

Julkaistu 4 kommenttia
Silkin pesuohje

Silkin pesuohje

Voiko silkkiä pestä koneessa? Entä saako sitä silittää tai laittaa kuivausrumpuun? Tästä artikkelista löydät yksinkertaiset ohjeet silkin pesua ja hoitoa varten.

Vastoin yleistä käsitystä, silkkiä voi pestä myös koneessa. Kiinnitä huomio kuitenkin muutamaan tärkeään kohtaan:

 1. Ennen kuin peset vaatteen/vuodevaatteen, tarkista riittääkö pelkkä tuuletus. Silkillä on itsepuhdistuva ominaisuus, eli se puhdistuu itsestään tuuletettaessa kuten villakin. Aina ei siis kannata pestä silkkiä, kun tuulettamalla pääsee vähintään yhtä hyvään tulokseen ja saat siihen ihanan raikkaan tuoksun. Tuuleta usein, pese vain silloin tällöin. Mode Millan silkkituotteet voi ottaa käyttöön ilman pesua, mutta tuuletus tekee ne raikkaaksi ja haihduttaa mahdolliset pakkauksesta tulleet tuoksut.

 2. Jos pesuun on tarvetta, älä lisää koneeseen yhtä aikaa muita kuin silkistä tehtyjä materiaaleja. Vaikka esimerkiksi villan pesuohje on hyvin pitkälle sama kuin silkin, tarttuu villasta ikäviä langanpätkiä ja nukanpaloja silkkiin. Lisäksi villa saattaa hangata ja vahingoittaa silkin pintaa, kun ne ovat samaan aikaan koneessa. Tämä koskee myös muita materiaaleja. Eli kun peset silkkiä, älä laita koneeseen mitään muuta materiaalia yhtä aikaa.

 3. Voit pestä eri värisiä Mode Millan silkkejä samassa pesussa, sillä tuotteemme eivät käytännössä päästä väriä mikäli niitä hoidetaan oikein. HUOM! Tarkista aina muiden kauppiaiden omat ohjeet, sillä pystymme vastaamaan ainoastaan omista tuotteistamme.

 4. Älä käytä tavallista pesujauhetta, sillä se jos jokin saattaa vahingoittaa silkkiä!!! Käytä hellää pesuainetta, joka on tarkoitettu villa- tai silkkipesuun. Huuhteluaineita ei tarvita. Esimerkiksi Mode Millassa on tällä hetkellä myynnissä Tenestar- silkinpesuainetta. Tulossa on myös Mode Millan oma silkinpesuaine, joka on valmistettu Suomessa, on tehty erityisesti herkkäihoisille ja on vieläpä hajuton. Ja hajutonhan ei tarkoita sitä, että vaate jää ummehtuneen hajuiseksi, vaan että siihen tulee raikas ja puhdas tuoksu ilman hajusteita.

 5. Käsinpesussa voi käyttää ihan tavallista shampoota. Konepesuun emme kuitenkaan uskalla shampoota suositella, koska emme tiedä kuinka se vaikuttaa pesukoneeseen.

 6. Käytä pesukoneen villanpesuohjelmaa, käsinpesuohjelmaa tai jotain muuta hellävaraista ohjelmaa. Mikäli sinulla ei ole kyseisiä ohjelmia, valitse lämpötilaksi 30 astetta ja matala linkousnopeus (400-800 kierrosta minuutissa). Silkki kuivuu nopeasti, joten sitä ei kannata kuluttaa nopealla linkoamisella.

 7. Älä käytä kuivausohjelmia, eli vältä rumpukuivausta. Se kuluttaa kangasta kuin kangasta ja nypyttää vaatetta. Jos sinulla on käytössä kuivaushuone, käytä alhaista lämpötilaa.

 8. Venytä (hellävaroen) pesun jälkeen vaatetta kosteana pituussuuntaan. Eli pyri ”pidentämään” lahkeita, hihoja ja helmoja samalla kun ripustat ne kuivumaan. Vuodevaatteita ei tarvitse venyttää, mutta silkkineuloksesta tehdyt kerrastot ja vastaavat pyrkivät menemään kokoon pituussuunnassa. Leveyssuunnassa venytystä ei kannata tehdä, sillä neulos on taipuvainen venymään leveyssuunnassa muutenkin.

 9. Silitä halutessasi silkkivaate/silkkivuodevaate kahden pisteen lämmöllä tuotteen nurealta puolelta.

Johanna Milla

Jaa tämä klikkaamalla:

4 ajatusta kohteelle “Silkin pesuohje

 1. Hyviä neuvoja!
  Kiitos!

  1. Kiitos Virpi, hienoa jos sait näistä apuja 🙂
   Johanna Milla

 2. Tässä tiivistykseni ohjeista: Minulle neuvottiin aikanaan että silkkivaatteita että peittoja sekä tyynyjä kannattaa tuulettaa ulkona (parvekkeella) parin viikon välein, ja silkkivuodevaatteiden pesu pesupussissa 2-4 kertaa vuodessa. Olen toiminut näin ja ollut hyvin tyytyväinen.

  1. Kiitos Inga mainioista vinkeistä 🙂 Niin se vaan on, että kokemuksista saa ne parhaimmat ohjeet!
   Johanna Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *